Een klassieke bedrijfsfilm kan je gebruiken op je website, een beurs of op een klantenevent.  Een goed begin, maar met video kan je zoveel meer… Laat video deel uitmaken van je bedrijfsmarketing. Meer dan 90% van de ondernemers is in 2018 van plan om video in te zetten. Bovendien is een videoproductie veel effectiever én goedkoper dan gewone reclame.

Gebruik dus ook andere vormen van bedrijfsvideo om je producten of diensten te promoten. Op die manier informeer je klanten op een geloofwaardige manier. Zet video in op je website en op sociale media, maar ook op YouTube en in e-mails. Het is een waanzinnig communicatiemiddel voor gebruik zowel intern als extern.

  • Demovideo: demonstreer hoe jouw product of dienstverlening werkt! Hoe plaats je het aangekocht product? Hoe los je dat gekend probleem op? Wanneer de potentiële klant een uitlegvideo (ook instructievideo of how-to-video genoemd) kan bekijken, zal meer dan 85% geneigd zijn om het product aan te kopen.
  • Social video: een creatieve maar korte (20 sec) video om de aandacht te trekken op Facebook, LinkedIn of Instagram. Hoe creatiever, hoe meer kans dat de video viraal gaat!
  • Met een webinar word je “als expert van jouw materie” extra geloofwaardig. Dit leidt tot meer dan 40% kwalitatieve leads!
  • Door gebruik te maken van een trainingsvideo zal men meer dan 80 % onthouden van de aangeboden informatie (tegenover 20 % wanneer men het gewoon leest).
  • 85% van de mogelijke klanten zal geloven wat men in een testimonialvideo (getuigenisvideo) vertelt. Laat jouw klanten zeggen wat ze van jouw bedrijf vinden!
  • Met een vacaturevideo geef je niet alleen to-the-point info over de taakinhoud van de nieuwe werkkracht maar ook over de werkomgeving en -sfeer. Minstens even belangrijk!
  • Een periodieke vlog: hiermee bouw je een kijkerspubliek op vanuit je bestaande klanten, leveranciers en concullega’s maar vooral potentieel nieuwe klanten die op zoek zijn naar informatie over jouw product. Met een groeiend kijkerspubliek ben je expert in het vak, wat ongetwijfeld resulteert in een hogere omzet.

Contacteer Divico Web & Video uit Erpe-Mere voor meer informatie.