ACTIE: social video van 15 seconden

Aangezien de aandachtsspanne van de mens relatief kort is, moet je video pakkend genoeg zijn. Vanaf het eerste beeld. Een 15 seconden video is ideaal. Storytelling is dé manier en een absolute must om te scoren met jouw video.

Hoe vertel je een verhaal in een video van 15 seconden?

De twee belangrijkste ingrediënten zijn menselijke en verhalende elementen.

Het menselijke element is een persoon of een aantal personen die de centrale positie van je video innemen en met wie je kijkers zich kunnen verhouden. Het verhalende element combineert een verhaallijn – wat er met het personage gebeurt en een plot – hoe deze verhaallijn wordt getoond.

Schattige huisdieren, kleine kinderen, mooie mensen,  belachelijke of dramatische situaties voorstellen maken een video effectief. Vind de zwakke plek van jouw publiek – en wees niet bang om het te gebruiken. Overdrijf natuurlijk niet – jouw video moet spontaan zijn!

Eén boodschap tegelijk

Wanneer je slechts 15 seconden hebt om een ​​verhaal te vertellen, is het belangrijk om je te concentreren op één hoofdboodschap die je in de video wilt weergeven. Probeer niet alle functies van jouw product samen te brengen in één kort verhaal – dat brengt een kijker in verwarring.

Bedenk wat jouw merk uniek maakt en wat het meest zal matchen met je publiek. Het kennen van je publiek is op dit punt essentieel. Idealiter laat je zien hoe je het probleem van de kijkers kunt oplossen.

Wat vertel je aan een potentiële klant om jouw product te verkopen? Hoe zou je jouw product tegenover de concurrenten plaatsen? Dat is je startpunt voor een verhaal van 15 seconden.

Structuur van de video

De video moet tot in het kleinste detail worden doordacht. Onthoud – elke seconde telt. We delen de 15 sec video op in 3 delen. Deel 1: de context. Deel 2: conflict of probleemstelling. Deel 3: de oplossing.

Soms moet je out of the box denken om je video’s memorabel te maken. Dat doen wij samen met jou, tijdens een brainstorm. Je zal versteld staan hoe creatief we samen worden na een uurtje ping-pongen. Men kan zelfs een verzonnen verhaal brengen, dat totaal geen verband houdt met jouw bedrijf. Het gaat om de aandacht van de kijker, én hen vast te houden tot het allerlaatste beeld: het call-to-action (CTA) beeld, jouw contactgegevens.

Interesse voor een 15 seconden video?

Vul vrijblijvend jouw gegevens in op het contactformulier op deze pagina.

Enkele voorbeelden ter inspiratie:

  • lancering van nieuwe collecties of producten;
  • cadeautip voor de feestdagen;
  • testimonials van klanten;
  • kijkje achter de schermen;
  • slimme how-to van een product dat je aanbiedt;
  • nieuwjaarswensen via een videoboodschap;
Bestel voor 15/10/2019 een 15 sec video  en krijg er een tweede gratis bovenop.

Interesse? Vraag hier vrijblijvend contact!