5 vragen die een videoproductiebedrijf jou zal stellen

Dus je wilt een video laten maken…

Om ervoor te zorgen dat we een video maken die resoneert met jouw publiek en tot actie aanzet, willen we veel weten over jouw doelen. Hier zijn een aantal vragen die we al onze klanten aan het begin van elk project stellen.

 1. Wat is het doel van de bedrijfsfilm?

  Eigenlijk is dit al de belangrijkste vraag. Wat wil je er met de video bereiken? Zal de video ingezet worden op jouw website als aanvulling van wat al omschreven is? Met andere woorden: de potentiële klant heeft jou al gevonden en overtuig je hem verder via video?
  Of zal je de video inzetten om meer nieuwe klanten te bereiken? Wil je de kijker triggeren en loodsen naar (je contactformulier op) je website of facebookpagina?

 2. Wie is de doelgroep?

  Investeerders, consumenten, bedrijven, werknemers, jongeren, experten, honden, katten? Misschien niet de laatste twee, maar het is belangrijk om te bepalen wie de video moet bereiken. Bijvoorbeeld: een video over hernieuwbare energie (warmtepomp, zonnepanelen, …) zal inhoudelijk anders zijn voor de bouwheer dan voor de technieker die ze moet installeren. De inhoud verschuift naargelang het publiek. De gemiddelde consument is misschien meer ontvankelijk voor een video die op impact is gericht, terwijl de experten kunnen profiteren van een complexe inhoudsvideo waarin de technologie wordt besproken.

 3. Op welke platformen wil je de video tonen?

  Wordt de video afgespeeld op een beurs of evenement? Is het voornamelijk voor sociale media? Zal het productdetails op een webpagina uitleggen? Een video op sociale media moet immers kort zijn en absoluut een goede storytelling hebben om de aandacht van de kijker te trekken. Gaat het over een filmpje dat uitlegt wat jouw product inhoudt, dan heb je ook andere mogelijkheden (een productvideo, een unboxingvideo, enz).

 4. Welke actie moet de kijker doen na het bekijken van je video?

  Welke gevoelens zetten jouw publiek aan tot actie? We betrachten dat de kijker zich vereenzelvigt met het gevoel dat de video voortbrengt. Blij, verdrietig, opwindend, inspirerend, motiverend …  Inspiratie kan jouw publiek aanzetten om jouw product te kopen, of om op een bepaalde manier te winkelen / denken. Door de juiste toon te zetten, benadruk je de boodschap die je overbrengt.
  Wat willen we dat mensen vervolgens doen? De video delen op Facebook? Doorklikken naar uw website? Het contactformulier invullen? CTA’s (Call To Action) zijn meer dan alleen een regel tekst aan het einde van uw video. Het is belangrijk om te weten hoe we het succes van uw inhoud gaan meten.

 5. Welke zijn de beperkingen?

  Inderdaad, als we jouw budget begrijpen, kunnen we het uiterste doen om er het maximale uit te halen. Vraag je je af hoeveel een videoproductie kost? We bezorgen je enkele richtprijzen, waar je de eindprijs mee bepaalt. Maar na een brainstorm en uitgaande van jouw budget stellen we ook een beperktere of een uitgebreidere crew samen. Bijvoorbeeld dronebeelden geven zoveel meerwaarde aan je video, maar misschien is een opgaande kraanbeweging ook al voldoende voor je one-million-dollar shot.
  Andere beperkingen kunnen een startdatum of projectdeadline zijn. We houden van een goede planning. Laat ons belangrijke data weten en we werken samen met jou het projectschema verder uit.

BONUSVRAAG

Heb je voorbeelden?

Heb je die video gezien die viraal ging op YouTube? Als je een reclamespotje hebt gezien dat  je goed vindt, deel het dan met ons en laat ons weten waarom je het zo aantrekkelijk vindt. Door ons videovoorbeeldlinks te bezorgen (YouTube, Facebook, enz.), krijgen we een beeld van wat je precies bedoelt/verwacht.

Interesse in een bedrijfsvideo?

Vraag vrijblijvend om meer informatie: bel 053 63 10 19 of mail naar info@divico.be.

of noteer hier jouw gegevens