“Hoe lang mag die film duren?”

Die vraag wordt ons veel gesteld. 20 sec, 55 sec, 1min30, 3 minuten,…

De lengte van een video hangt af van verschillende factoren:

  • Welk doel heeft de video?
  • Wie is de kijker en waar wil je hem bereiken?
  • Wat wil je aan de kijker zeggen en welk gevoel wil je bij hem losmaken?

Hou de video kort

Heel vaak vraagt de klant om zoveel mogelijk rond te filmen in zijn bedrijf. Elke productiefase moet getoond worden. Terwijl de kijker geen zin heeft om een lange video te bekijken… Geeuw geeuw… Dat duurt lang.
Hou daarom altijd rekening met het doel van de video (wat wil je bekomen met je video), de boodschap die je wilt overbrengen (wat wil je dat de kijker te weten komt) en de beoogde kijker (bestaande of potentiële klanten, sollicitanten,…). Anderzijds mag je ook niet teveel schrappen; breng relevante informatie over en neem de tijd om bij de kijker emotie los te maken.

Niet alles in één video

Stel dat jouw bedrijf elektro verkoopt en herstelt. Wat breng je het eerst in de video? De laatste nieuwe TV-toestellen? Of liever de fenomenale voordelen van een surround-opstelling? Of toch maar eerst het witgoed? En dan heb je je duidelijke meerwaarde als hersteller nog niet naar voor gebracht… Stel je de kijker voor die moet wachten tot 2min34 om te zien wat hij zoekt. Nee, dan deel je de video beter op in een aantal korte specifieke video’s waardoor je verschillende soorten kijkers kan triggeren. Dan heb je het voordeel dat om de x-aantal tijd een video kan plaatsen en terug de aandacht kan trekken op je bedrijf.

Pas de duurtijd van je video aan volgens het platform waarop je hem plaatst

Een video op je website mag iets langer duren dan op sociale media. Video op Facebook of Instagram duurt best niet langer dan 20 tot 30 seconden. Vergeet ook niet om je video op YouTube (2de beste zoekmachine) te plaatsen; daar is jouw bedrijfsfilm best niet langer dan 2 minuten (beter korter). Kortom, maak verschillende versies van jouw video zodat je hem op elke platform kan inzetten.

Ook een bedrijfsfilm laten maken? Neem vrijblijvend contact!