Waar op letten als je een video wil maken?

Home/Blog Divico Videoproducties/Waar op letten als je een video wil maken?

Waar op letten als je een video wil maken?

Zet een bedrijfvideo op jouw website

Dankzij de toegankelijkheid van het internet hebben veel bedrijven een gezicht gekregen. Met een bedrijfsvideo op jouw website kan je een breed publiek overtuigen van de waarde van jouw onderneming, dienstverlening of product.

Waar moet je op letten als je een video wil maken?

Doe het meteen goed. Veel bedrijven denken dat ze – of een hobbyist uit de vriendenkring – de video zelf wel kunnen maken maar ontdekken na veel moeite en verloren centen dat ze het toch beter overlaten aan een productiehuis.

Zoek een leverancier die jouw business begrijpt. De video dient om jouw communicatiedoelen te verwezenlijken, en niet andersom. Wij komen graag eerst eens langs om jullie bedrijfscultuur te snuiven, jullie visie en missie op te tekenen, de sterktes en fierheden te detecteren met één doel: de video ervan doordrenken. Als de kijker zich in de video kan vinden, wordt hij klant!

Vraag een voorbeeld. Een overaanbod op Google wanneer je een productiehuis zoekt. Veelal zijn het communicatie- en reclamebureaus die dit uitbesteden in onderaanneming, maar graag ook hun andere producten aan jou voorstellen. Vraag naar voorbeelden van bedrijfsfilms of productvideo, informeer naar welke materialen men zal gebruiken en hoeveel ervaring de cameramensen hebben.

Duid een interne verantwoordelijke aan. Verschillende mensen moeten hun goedkeuring geven aan de video. Om het proces te stroomlijnen duidt je iemand aan die tussen uw bedrijf en het productiehuis staat.

Ken jouw publiek. Zijn je potentiële klanten jonge studenten of eerder de gesettelde babyboomers? Jouw doelgroep willen we kennen; zo passen we onze manier van filmen en monteren aan om jouw publiek beter te kunnen bereiken.

Social media. Als YouTube en Facebook ons iets geleerd hebben, dan wel dat de leukste filmpjes het meest gezien worden. Video op social media moet vooral kort zijn én entertainend. Hoe meer mensen jouw video leuk vinden en delen, hoe groter het bereik en hoe beter je “in the picture” komt.

Neem vrijblijvend contact: 053/63.10.19 of via het contactformulier hier rechts op je scherm.

Vraag om info!

Via onderstaand formulier vraagt u vrijblijvend informatie op. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en/of u de gewenste informatie te sturen. U mag ons ook direct bellen via 053 63 10 19.
Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.
Cincopa WordPress plugin