Welke regels hanteer je om met een videoproductie te scoren?

Welke doelgroep beoog je in jouw videoproductie?1. Definieer de doelgroep

Wat is marketing? Marketing is de positionering en communicatie van jouw unieke waarde aan een zeer specifieke doelgroep  Het beperken van de focus in de videoproductie – én andere info weglaten – heeft vele voordelen. Maar als je je volledige dienstverlening toelicht, wordt jouw bedrijfsfilm al gauw vervelend… En da’s nog riskanter… Dan ben je beter om jouw info op te delen in verschillende video’s.

2. Toon wat er te tonen valt

Video is veruit de snelst groeiende marketingtactiek, omdat het informeert en beter overtuigt dan elke andere media type.  Bedrijfsvideo wordt steeds populairder! Video is bijzonder effectief wanneer je nodig hebt voor de presentatie van de meer immateriële voordelen van een product.  Je verkoopt parfum door het creëren van beelden die de “belofte” van die parfum suggereert.

3. Vertel een geweldig verhaal dat een gevoelige snaar raakt

Onze bewuste geest wil ons doen geloven dat we rationeel beslissen. Ons onderbewustzijn weet wel beter. Vrijwel alle aankoopbeslissingen zijn emotionele beslissingen. Corporate videoproducties zijn meestal recitaties van de feiten, functies en voordelen. De meeste kijkers blijven nooit tot het einde van deze video’s. Als je wilt dat de kijker blijft, dan moet je hem emotioneel raken.

4. De klant staat centraal, niet jij.

De klant wil weten hoe je hun problemen kan oplossen. Ze zijn echt niet geïnteresseerd in de geschiedenis van jouw bedrijf of hoe iets tot stand is gekomen. En toch is de overgrote meerderheid van de corporate video’s vandaag de dag nog steeds niet geschreven vanuit het perspectief van de klant. De meeste bedrijven praten over zichzelf ipv zich in de plaats te stellen van de klant.  Laat de video vertellen dat jouw bedrijf de unieke oplossing is voor hun probleem!

5. Vertel waarin je gelooft, niet alleen wat je doet.Vertel jouw verhaal in een goede videoproductie

Het krijgen van de aandacht van mensen is slechts de eerste stap. Ergens langs de koopcyclus zal je meer vertellen dan wat je initieel zelf zou willen. Wat geloof je? Wat zijn jouw kernwaarden? Die transparantie zal bijdragen tot jouw geloofwaardigheid.

Extra tips:

 • Zorg voor een call-to-action in jouw video
 • Maak gebruik van de juiste SEO bij jouw video
 • Verspreid jouw video met het juiste platform naar de beoogde doelgroep dmv
  • een goede videowebsite geënt op jouw bedrijf of product
  • de populairste videoplatformen zoals YouTube en Vimeo
  • social media zoals Facebook, LinkedIn, Tumblr, Instagram, enz
  • een videobrochure