#focus: video toont gemeente Erpe-Mere

Een filmpje over het onmiskenbare plezier van (be)leven in Erpe-Mere

Ook zo’n leuke video laten maken voor je organisatie of bedrijf? Bel ons via 053 63 10 19 of stuur ons een mailtje.

Zo’n video, dat moet veel hebben gekost?

Een video laten maken hoeft niet duur te zijn. Alles bleef low budget. We schreven samen met de schepen van cultuur en toerisme en de coördinator stafdiensten het scenario uit. De info kregen we van de Raad voor Toerisme. Bekende acteurs? Die schakelden we niet in. Wel deden we een algemene oproep bij personeelsleden van de gemeente. Ook kinderen van dat personeel deden enthousiast mee.

Het netwerk werd ingeschakeld om gratis filmlocaties te vinden (oprit, terras, slaapkamer, …) en om met een opvallende auto te kunnen rijden. De samenwerking liep gesmeerd. Positivisme, engagement en sportiviteit zijn enkele woorden die de verbondenheid omschrijven. Een geweldige ervaring, échter kan je het niet krijgen.

Drie draaidagen, twee crewleden

We hadden drie draaidagen gepland, elke shot was keurig uitgeschreven. De prachtige zomer speelde in ons voordeel, hoewel de hitte ons regelmatig van truitje deed wisselen. Het was doorwerken, maar het enthousiasme en de creativiteit van de figuranten gaf ons vleugels.

Al ons materiaal werd ingezet: camera’s met cinemalenzen, een minicrane, een stabilisator, een drone, extra licht, enzovoort. Toch bleef de crew beperkt. Het merendeel van de opnames deden we met maar twee mensen. Bij de luchtopnames kwam er onze gecertificeerde dronepiloot erbij. Hierdoor bleef het budget mooi binnen de perken, zoals onze opdrachtgever het vroeg.

Positieve vibe

De eerste reacties zijn ronduit positief. Op de première – een terugkommoment voor alle figuranten, propvoorzieners, werkgroep, crew en opdrachtgevers – is iedereen het eens: met deze vibe willen we onze gemeente naar buiten brengen. Het filmpje geeft bewoners en nieuwe inwoners een verfrissende kijk op Erpe-Mere.

Einde verhaal?

Nee hoor! Erpe-Mere heeft veel meer te bieden dan wat in de video te zien valt. Wie weet volgen we op termijn wel een andere hoofdrolspeler uit Erpe-Mere in zijn of haar dag van het leven.

Lisbeth Van Wijmeersch: Coördinator stafdiensten gemeentebestuur Erpe-Mere

“Divico werkt vakkundig, met oog voor detail en houdt rekening met de wensen van de klant. Je ziet en voelt dat de promofilm van Erpe-Mere gemaakt is met kennis van zaken door iemand die heel professioneel en toegewijd is. Kris verplaatste zich mee in het verhaal dat wij over Erpe-Mere wilden brengen. De samensmelting van zijn creatieve ideeën en onze eigen inbreng gaven een juweeltje van een film als resultaat. Vanaf het eerste gesprek tot de afwerking van de film verliep alles vlot en spontaan! Bedankt Kris voor de aangename samenwerking!”

De kracht van video

Met video kan je het juiste gevoel overbrengen. Dit filmpje past uitstekend bij Erpe-Mere. Mensen zijn meteen mee met de storytelling van een mama die met haar kinderen door Erpe-Mere rusht, want dat is herkenbaar. Daardoor sturen ze de link door naar anderen. Resultaat? Op amper één week tijd heeft het filmpje meer dan 2300 views op YouTube, dat gaat best viraal! Het filmpje wordt dus veel meer bekeken dan een veelal “saaie” reportage video.

Ook voor bedrijfsvideo kan je dezelfde manier van werken toepassen. Door een goede storytelling maak je de beleving intenser en interessanter. Wil je jouw bedrijf, jouw dienstverlening of een product op een creatieve manier promoten? Wij maken er werk van.

Vertel ons over jouw project!

Ook zo’n leuke video laten maken voor je organisatie of bedrijf? Bel ons via 053 63 10 19 of stuur ons een mailtje.