WELK VIDEOPLATFORM VOOR JOUW BEDRIJFSFILM?

DIVICO VIDEOPLAYER

Divico Web & Video biedt haar klanten via haar cloudserver een eigen videoplayer aan. Het grote voordeel is dat je geen last hebt van reclame op jouw bedrijfsvideo, dat de kijker nadien niet wegzapt naar een ander filmpje en dat de snelheid van de website gegarandeerd blijft. Interesse? Neem contact.

YOUTUBE

Zoals iedereen weet is YouTube het grootste videoplatform. En na Google de grootste zoekmachine! Is de vindbaarheid van jouw website of video van groot belang, plaats dan ook jouw video bij YouTube.

Bij YouTube verdwijnt jouw video snel in de massa. Een goede, creatieve video kan echter viraal gaan. Belangrijk om weten is dat Google de eigenaar van YouTube is, waardoor je video sneller hogerop komt in de zoekresultaten.

Een groot nadeel echter zijn de reclamebanners van YouTube. Deze advertenties verschijnen in balkjes onderaan jouw video. Via die weg is er een reële kans dat een concurrent op joùw video adverteert!

Vele webdesigners embedden video van YouTube op de bedrijfswebsite. Dan is het echt frustrerend als reclame van concurrenten op jouw website zou verschijnen… Een ander, groot nadeel is dat er op het einde van de bedrijfsfilm andere gelijkwaardige video’s aangeboden wordt en de kijker gemakkelijk wegzapt van jouw video of website naar een soortgelijke video.

Divico Web & Video biedt je echter een eigen videoplayer aan zodat je hiervan geen hinder ondervindt.

VIMEO

Enkele jaren geleden onderscheidde Vimeo zich nog van concurrent YouTube door hoge kwaliteitsvideo aan te bieden. Op dat vlak heeft YouTube een grote inhaalbeweging gemaakt. Vimeo heeft echter een betalende optie voor bedrijven. Het voordeel van Vimeo is dat er geen reclamebanners in de video verschijnen. Vimeo is op dat vlak een betere optie.

FACEBOOK

Deel jouw video op Facebook niet via een link van YouTube, want slechts weinig mensen zullen het filmpje zien! Facebook is immers de grootste concurrent van Google/YouTube; de video zal slechts beperkt te zien zijn.

Goed nieuws: via Facebook kan je eveneens video uploaden! Dit is een zeer goede keuze. Niet alleen zal je video veel meer gezien worden, ook via jouw vrienden gaat de video enigszins viraal. Je bereikt dus heel wat potentiële klanten. Facebookvideo’s hebben bovendien een klikbare link naar je website. Doen!

LINKEDIN

LinkedIn is een gratis online sociaal netwerk gericht op professionals. Echter nog te weinig toegepast, een video op je LinkedIn profiel. Je stelt jezelf of jouw bedrijf voor via een video aan de bezoeker van jouw LinkedIn (bedrijfs)pagina. Video op LinkedIn wordt zeer hoog ingeschat, zeker als andere professionals kenbaar maken dat ze jouw productvideo of bedrijfspresentatie interessant vinden.

INSTAGRAM

Is jouw doelgroep jonger dan pakweg 30 jaar dan is een korte, leuke video ideaal om op Instagram te plaatsen.

EIGEN SERVER

Video op je eigen website is een must. Embed de video echter niet vanop YouTube, beter is via de eigen server of de cloud. Een eigen server vraagt meer hostingruimte. Zeker wel de moeite waard, want Google interpreteert video als zeer waardevolle content. Hierdoor wint jouw website gegarandeerd enkele plaatsen/pagina’s in de ranking!

Een mogelijk nadeel is dat het inladen van de video de website vertraagt, maar dit hangt af van de zwaarte van de video. Bovendien moet je verschillende videoformaten aanreiken om te kunnen afspelen op de verschillende devices (pc, mac, ipad, smartphone,…)

ONS ADVIES

Wat is nu het beste videoplatform? Het ene sluit het andere niet uit…

  • Plaats jouw video op de bedrijfswebsite via eigen server of een externe cloudserver.
  • Maak zeker ook gebruik van YouTube om zo ook via deze zoekmachine gevonden te worden en beter te scoren in Google.
  • Met social media als Facebook, LinkedIn en Instagram wordt jouw videoproductie wijd verspreid en met wat geluk gaat deze viraal… 😉